Влітку 2024 року відбулись заняття за програмою «Діти та війна. Навчання технік зцілення» в дитячому таборі «Тренінговий проєкт “Карамель”» під Києвом, в с. Немішаєво Бучаського району Київської області.

Атмосфера табору була дуже теплою та ресурсною, програма цікавою та насиченою. В табір приїхали діти, які пережили окупацію і терористичні атаки, які очікують тата з фронту або вже мають непоправну втрату в сім’ї. Саме для таких дітей і були організовані заняття за програмою «Діти та війна. Навчання технік зцілення».

Загалом участь в заняттях взяли 633 дітей. З ними працювали молоді тренерки – Маргарита Полякова, Ганна Власюк, Дар’я Третяк та Юлія Каленик. Це студентки Волинського національного університету імені Лесі Українки, які вже мають за спиною досвід роботи з травмою та досвід проведення занять.

Ось як прокоментували свою роботу в таборі тренерки:

Юлія Каленик: «Робота психолога в таборі була для мене неймовірно збагачувальним і цінним досвідом. А програма “Діти і війна. Навчання технік зцілення” виявилася надзвичайно корисною і дозволила мені краще зрозуміти, як підтримувати дітей, які пережили травматичні події та важкі випробування. Ці заняття дали можливість створити глибокий емоційний контакт з дітьми, допомагаючи їм відкритися та поділитися своїми страхами і переживаннями. Дуже вдячна за співпрацю».

Маргарита Полякова: «Я дуже вдячна за можливість працювати психологом у таборі «Карамель». Це безцінний досвід. Проведення занять на тему війни та травматичних подій, ознайомлення дітей з методиками для самозаспокоєння – важливі речі. Дуже приємно було чути від дітей, що їм ставало краще після зустрічей з нами».

Ганна Власюк: «Найважчим для мене завжди було перше заняття, оскільки зі всіма знайомишся і хочеться пояснити, про що взагалі наші заняття. Проте згодом всі наступні проводити було легко. Було приємно спостерігати, як діти, які були замкнені, протягом занять відкривались та брали активну участь у обговореннях».

Дар’я Третяк: «На обговорені тем занять учасники та учасниці гарно і влучно висловлювали свої думки, а під час виконання вправ були дуже сконцентровані на виконані, тому любили ділитися своїми емоціями і враженнями. Я другий рік працюю з програмою “Діти та війна. Навчання технік зцілення” в таборі “Карамель”, і вже відчула, що хочу зростати далі, щоб більше допомагати іншим».

Після закінчення таборів своїми враженнями поділилася й директорка Тренінгового проєкту «Карамель» Ірина Завальна : «Дякуємо за співпрацю і увагу до нашого проєкту. В цьому році особливо відчувався досвід нашої спільної роботи. Психологині у обох таборах вже такі свої рідні. Приємних відгуків отримали багато. Колись я мріяла, щоб у таборі у дітей був професійний психологічний супровід. І завдяки вашій роботі це є і вже не один рік. Дякую вам! Дуже приємно усвідомлювати, що діти відпочили з користю».

Ми також щиро дякуємо за співпрацю нашому постійному партнеру і доброму другу «Тренінговий проєкт “Карамель”» та особливо його директору Ірині Завальній.

Заняття «Діти та війна. Навчання технік зцілення» відбулись за фінансової підтримки Канадсько-української фундації. Щиро дякуємо нашому партнеру!

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


  

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search